Kansspelautomaten

Per horecaonderneming mogen maximaal 2 kansspelautomaten aanwezig zijn, mits uw horecabedrijf hoogdrempelig is. Een hoogdrempelige inrichting is een inrichting waar het café of restaurantbezoek op zichzelf staat en waar geen andere activiteiten plaatsvinden. In de inrichting zijn de activiteiten gericht op personen van 18 jaar en ouder. Er moet ook een drank- en horecavergunning aanwezig zijn.

Een aanwezigheidsvergunning voor kansspelautomaten kunt u aanvragen voor de duur van 1 jaar of voor 5 jaar. Uiterlijk 8 weken voor het einde van de looptijd, moet u zelf een nieuwe vergunning aanvragen.

Flipperkasten of videogames (behendigheidsautomaten waarmee je niets kunt winnen) mogen zonder vergunning worden geplaatst in elke horecaonderneming.

Aanvraagformulieren

Om het u makkelijk te maken, kunt u via het verzamelaanvraagformulier in 1 keer verschillende horecavergunningen aanvragen. Ook als u maar 1 vergunning aan wilt vragen, gebruikt u hetzelfde formulier.

U kunt het formulier met bijlagen opsturen naar zeist@zeist.nl of per post naar gemeente Zeist, ter attentie van Ondernemersplein, Postbus 513, 3700 AM  Zeist.

Meesturen

Kosten

Voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een vergunning moet u leges betalen. De factuur wordt verstuurd door de BghU.

Scroll de tabel om meer te zien
Omschrijving Kosten 2021 Kosten 2022
Aanwezigheidsvergunning voor 1 kansspelautomaat € 60,85 € 62,10
Aanwezigheidsvergunning voor 2 kansspelautomaten € 97,45 € 99,50