Social media

Onze gemeente is actief op 5 social media platformen. Op iedere platform hebben we een eigen gemeentekanaal. We hopen u daar graag te ontmoeten.

 1. Instagram
 2. Facebook
 3. X (voorheen twitter)
 4. LinkedIn
 5. YouTube

We vinden het leuk als u actief meedoet op social. Dit kunt u doen door te reageren op berichten, foto’s, video’s en andere inwoners die reacties plaatsen. Ook voor een gesprek kunt u hier terecht.

Vragen die u stelt of reacties die u plaatst, beantwoorden we tijdens onze openingstijden. Voor andere vragen kunt u op andere manieren contact met ons opnemen.

Huisregels social media

We hebben enkele huisregels die beschrijven hoe we op onze social mediakanalen met elkaar omgaan.

Met respect voor elkaar, voor verschillende standpunten en voor alle kennisniveaus.

Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Daarom staan we persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten niet toe. Blijf on topic. Zo houden we het voor iedereen leuk. Veel plezier!

OmZeist is geen social media, maar een interactief platform waar u kunt meedenken en/of meepraten over projecten of onderwerpen in onze gemeente. Ook u kunt uw mening geven!

We vinden het leuk als u actief meedoet, meedenkt en meepraat op OmZeist. Dit kunt u doen door te reageren, bijvoorbeeld op een forum. Houd u daarbij aan de onderstaande huisregels. Zo houden we het voor iedereen plezierig en leuk.

Huisregels OmZeist

 • Blijf bij het onderwerp.
 • Probeer kort en bondig te reageren. 
 • Gebruik geen moeilijke woorden.
 • Toon respect voor anderen.
 • Vermeld geen persoonsgegevens van andere mensen.*
 • Wees voorzichtig met het vermelden van uw eigen persoonsgegevens. *
 • Maak geen reclame voor bedrijven en ook niet voor uzelf.
 • Foto’s:
  • Gebruik alleen eigen foto’s.
  • Zet geen mensen en kentekens herkenbaar op de foto.

* Voorbeelden van persoonsgegevens: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres.

Als u de regels overtreedt…

Als wij vinden dat een reactie niet voldoet aan de huisregels, dan kunnen we uw reactie op OmZeist aanpassen. Bijvoorbeeld door een naam of linkje weg te halen.

Als wij vinden dat uw reactie de fatsoensnormen overschrijdt, dan verwijderen uw reactie (helemaal of gedeeltelijk). Heeft u een account op OmZeist? Dan nemen we daarover contact met u op. In het uiterste geval kan overtreding van de regels leiden tot het verwijderen van uw account. 

Vindt u dat de regels worden overtreden…?

Vermoedt u misbruik? Voelt u zich niet veilig om uw mening te geven op OmZeist? Of vindt u dat een bepaalde reactie de fatsoensnormen overschrijdt? Neem dan contact op met de platformbeheerder.

Privacy

Privacy is een recht dat de persoonlijke levenssfeer beschermt. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Lees meer over de bescherming van uw persoonsgegevens en uw privacyrechten.