Gehandicaptenparkeerplaats

De gehandicaptenparkeerplaats bestaat uit het verkeersbord ‘E6’ (blauw bord met een P en een rolstoel) en een onderbord met uw kenteken. Het bord wordt geplaatst bij een bestaande parkeerplaats en alleen u mag daar parkeren. Eén van de voorwaarden is wel dat u in het bezit bent van een Europese gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder. Kijk voor alle vereisten bij de voorwaarden hieronder.

Inloggen met DigiD Aanvragen of wijzigen

Meer informatie over DigiD.

Vindt u DigiD ingewikkeld? Bekijk dan deze uitleg over DigiD.

Voorwaarden

  • u heeft een geldige gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder
  • u kunt regelmatig uw auto niet binnen de voor u medisch gezien maximaal af te leggen loopafstand parkeren
  • u heeft geen mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein
  • er kan een parkeerplaats binnen loopafstand worden aangelegd
  • de verkeersveiligheid en het gebruik van de weg mogen niet worden gehinderd door de aanleg van de gehandicaptenparkeerplaats

Houdt u er rekening mee dat er een verkeerstechnisch onderzoek zal plaatsvinden. Als er bij uw woning parkeergelegenheid is op eigen terrein of gerealiseerd kan worden, dan heeft u waarschijnlijk geen recht op een gehandicaptenparkeerplaats in de straat.

Kosten

De kosten voor de gehandicaptenparkeerplaats worden vooraf geïnd. Aanvragers aan wie de parkeerplaats wordt geweigerd, krijgen de kosten voor de aanleg van de parkeerplaats terug.

Omschrijving Kosten 2022
Aanlegkosten gehandicaptenparkeerplaats € 252,10
Verplaatsen gehandicaptenparkeerplaats bij verhuizing binnen Zeist € 138,05
Wijzigen onderbord bij kentekenwijziging € 102,05

Stuur het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier en kopieën van de benodigde documenten op naar: gemeente Zeist, ter attentie van team maatschappelijke voorzieningen, Postbus 513, 3700 AM  Zeist. Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier kunt u ook inscannen en met bijlagen e-mailen naar zeist@zeist.nl