Uittreksel basisregistratie Personen

Een uittreksel basisregistratie personen (BRP) vraagt u aan bij de gemeente waar u woont. Hierop staan uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en adres. Afhankelijk van het doel van de aanvraag staan er een aantal extra gegevens op. Vraag bij de instantie waarvoor u het uittreksel aanvraagt welke gegevens op het uittreksel moeten staan. Na betaling wordt het uittreksel binnen 5 werkdagen thuis gestuurd.

Uittreksel aanvragen

Meer informatie over DigiD en over betalen met iDeal.

Vindt u DigiD ingewikkeld? Bekijk dan deze uitleg over DigiD.

Kosten

Scroll de tabel om meer te zien
Omschrijving Kosten 2021
Uittreksel basisregistratie personen € 15,55
Bewijs van in leven zijn € 15,55
Bewijs van Nederlanderschap € 15,55

Bewijs van in leven zijn

Met een bewijs van in leven zijn kunt u schriftelijk bewijzen dat u op het moment van afgifte in leven bent. U kunt het bewijs nodig hebben voor pensioen of levensverzekering. Is het uittreksel nodig voor een pensioenfonds? En kunt u dit bewijzen door middel van een recente brief van het pensioenfonds? Dan is het gratis.

Een bewijs van in leven zijn is voor gebruik binnen Nederland. U kunt dit alleen aanvragen in de gemeente waar u woont. Heeft u een internationaal bewijs nodig, kijk dan bij Attestatie de Vita.

Bewijs van Nederlanderschap

Een bewijs van Nederlanderschap is een verklaring van de gemeente dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit. U kunt het bewijs nodig hebben voor sommige banen.