Sportpark Blikkenburg

Categorieën

  • Zeist
  • Zorg en Sport

Sportpark Blikkenburg bestaat uit 3 sportparken: Blikkenburg Oost, Blikkenburg West en Achter ’t Slot. Omdat de verbeteringen uit het masterplan buitensportaccommodaties vaak meerdere delen van het sportpark raken, houden we u op deze pagina van alle 3 de sportparken op hoofdlijnen op de hoogte. Wilt u meer informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Sportpark Blikkenburg West en Achter ‘t Slot

Dit sportpark, naast Slot Zeist, heeft een nieuwe indeling van de velden nodig. Daardoor komen de clubgebouwen op een andere plek. Mogelijk worden ze samengevoegd.

In de zomer van 2021 zijn de kleedkamers en kantine van Patria aan het Filosofenlaantje gesloopt. Ook kreeg voetbalvereniging VV Jonathan 2 nieuwe kunstgrasvelden en 1 natuurgrasveld.

Dit werd mogelijk doordat honk- en softbalvereniging HSV Phoenix en voetbalvereniging Patria zijn verhuisd.

Het andere deel van sportpark Blikkenburg West wordt ook ontwikkeld met onder meer een gezamenlijke accommodatie voor de verenigingen. Hiervoor is eerst een bestemmingsplanwijziging nodig. Er spelen veel verschillende belangen. Naast de sportverenigingen, omwonenden en groene groepen, vinden ook het Rijk en de provincie iets van dit cultuurhistorisch waardevolle gebied. Daarom moet er veel worden afgestemd.

Het sportpark wordt door deze sportverenigingen gebruikt:

  • CKV RDZ
  • SIVZ
  • VV Jonathan
  • Kynologenclub Zeist en omstreken
  • SHS Geronimo

Sportpark Blikkenburg Oost

Begin oktober 2019 is de openingswedstrijd gespeeld op de nieuwe velden van voetbalverenigingen VV FZO en ZSC Patria. Bij de ingang naar het sportcomplex ligt het natuurgrasveld. Daarachter ligt het nieuwe kunstgrasveld.

In 2023 wordt er een nieuw clubhuis gebouwd. Voetbalvereniging Patria gaat hier samen met FZO gebruik van maken.

Op het sportcomplex Blikkenburg-Oost is in de zomer van 2019 de eerste stap gezet voor de verbeteringen die in het masterplan beschreven zijn:

  • Veld 1: groot onderhoud aan natuurgrasveld
  • Veld 2: komst kunstgrasveld

In de nieuwe situatie ontstaat er meer ruimte voor voetbalvereniging Patria op het huidige complex van FZO door meer samen te werken. FZO en Patria gaan samen een nieuw clubgebouw delen op het complex. We verwachten dat de bouw in 2023 start en dat de accommodatie rond de zomer van 2024 gereed is. Het gebouw komt ten zuidoosten van het bestaande gebouw.

Om de bouw van een nieuw clubgebouw op Sportpark Blikkenburg-Oost mogelijk te maken was er een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Na een uitgebreid voortraject heeft onze gemeenteraad in 2020 het bestemmingsplan Clubgebouw Blikkenburg gewijzigd vastgesteld.

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief 'Sportpark Blikkenburg' blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail. 

Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.

Aanmelden nieuwsbrief