Sportpark Blikkenburg

Categorieën

 • Zeist
 • Zorg en Sport

Sportpark Blikkenburg bestaat uit 3 sportparken: Blikkenburg Oost, Blikkenburg West en Achter ’t Slot. Omdat de verbeteringen uit het masterplan buitensportaccommodaties vaak meerdere delen van het sportpark raken, houden we u op deze pagina van alle 3 de sportparken op hoofdlijnen op de hoogte. Wilt u meer informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Vaker op de fiets

Het is gezond, duurzaam en beter voor het milieu: fietsen in plaats van met de auto gaan. Daarom zijn wij met de provincie Utrecht een campagne gestart om zo veel mogelijk gebruikers van sportpark Blikkenburg te laten fietsen. Doel: binnen 2 maanden 10.000 fietsritten van en naar het sportpark.

Om het aantal fietsenritten te meten, vragen wij gebruikers van het sportpark de 'Ik fiets app' te downloaden en hierin 2 maanden lang het fietsen van en naar het sportpark vast te leggen. Deelnemers kunnen mooie prijzen winnen voor het sportpark, de club en zichzelf.

Sportpark Blikkenburg West en Achter ‘t Slot

Dit sportpark, naast Slot Zeist, heeft een nieuwe indeling van de velden nodig. Daardoor komen de clubgebouwen op een andere plek. Mogelijk worden ze samengevoegd.

In de zomer van 2021 zijn de kleedkamers en kantine van Patria aan het Filosofenlaantje gesloopt. Ook kreeg voetbalvereniging VV Jonathan 2 nieuwe kunstgrasvelden en 1 natuurgrasveld.

Dit werd mogelijk doordat honk- en softbalvereniging HSV Phoenix naar bij FZO) zijn verhuisd.

Het andere deel van sportpark Blikkenburg West wordt ook ontwikkeld met onder meer een gezamenlijke accommodatie voor de verenigingen. Hiervoor is eerst een bestemmingsplanwijziging nodig. Er spelen veel verschillende belangen. Naast de sportverenigingen, omwonenden en groene groepen, vinden ook het Rijk en de provincie iets van dit cultuurhistorisch waardevolle gebied. Daarom moet er veel worden afgestemd.

Het sportpark wordt door deze sportverenigingen gebruikt:

 • CKV RDZ
 • SIVZ
 • VV Jonathan
 • Kynologenclub Zeist en omstreken
 • SHS Geronimo

Sportpark Blikkenburg Oost

Begin oktober 2019 is de openingswedstrijd gespeeld op de nieuwe velden van voetbalverenigingen VV FZO en ZSC Patria. Bij de ingang naar het sportcomplex ligt het natuurgrasveld. Daarachter ligt het nieuwe kunstgrasveld.

In 2022 wordt er een nieuw clubhuis gebouwd. Voetbalvereniging Patria gaat hier samen met FZO gebruik van maken.

Op het sportcomplex Blikkenburg-Oost is in de zomer van 2019 de eerste stap gezet voor de verbeteringen die in het masterplan beschreven zijn:

 • Veld 1: groot onderhoud aan natuurgrasveld
 • Veld 2: komst kunstgrasveld

In de nieuwe situatie ontstaat er meer ruimte voor voetbalvereniging Patria op het huidige complex van FZO door meer samen te werken. FZO en Patria gaan samen een nieuw clubgebouw delen op het complex. We verwachten dat de bouw in 2022 start en dat de accommodatie rond de zomer van 2023 gereed is. Het gebouw komt ten zuidoosten van het bestaande gebouw.

Om de bouw van een nieuw clubgebouw op Sportpark Blikkenburg-Oost mogelijk te maken was er een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Na een uitgebreid voortraject heeft onze gemeenteraad in 2020 het bestemmingsplan Clubgebouw Blikkenburg gewijzigd vastgesteld.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Sportparken Blikkenburg. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail.

 1. Vul uw e-mailadres in in het onderstaande veld.
 2. Klik op de groene knop 'Aanmelden'.
 3. Ga daarna naar uw e-mailbox en bevestig uw e-mailadres:
  1. open de e-mail 'Sportparken Blikkenburg: Graag de inschrijving bevestigen' (afzender is zeist@zeist.nl)
  2. klik op de link 'Ja, meld me aan voor deze lijst'