Cultureel aanbod

In onze gemeente valt veel te zien en te ontdekken. Hieronder vind u een greep uit het veelzijdige culturele aanbod.

Beeldende kunst

Jaarlijks vindt in de gemeente Zeist een kunstroute plaats. En op verschillende locaties, waaronder in de publiekshal van het gemeentehuis zijn exposities te bezoeken.

Sinds 2015 is er een beeldenroute die het Slot met het centrum van Zeist verbindt. Moderne en hedendaagse kunstwerken sieren de Slottuin, de oprijlaan van het Slot, het Broeder- en Zusterplein en het Walkartpark. Dit is een unieke openluchtexpositie met internationale allure van kleurrijke, grappige en imposante beelden. 

Amateurkunst

Er worden uiteenlopende cursussen en lessen aangeboden door zowel professionele als amateurverenigingen. En er zijn verschillende koren, orkesten en muziekscholen die lessen aanbieden. Bij Kunstenhuis Idea zijn theaterlessen te volgen en er kan geschilderd en gebeeldhouwd worden in groepsverband.

Culturele activiteiten

De gemeente Zeist heeft verschillende podia en theaterzalen waar voortdurend culturele activiteiten geprogrammeerd worden:

U kunt hier terecht voor cabaret tot dans, films en muziektheater. Ook op Slot Zeist vinden regelmatig concerten en andere activiteiten plaats.