Cultuurbeleid en cultuurhistorische waardenkaart

Cultuurbeleid

De gemeente Zeist stelde in 2017 na een intensief traject met bewoners, bedrijven, bezoekers en culturele sector een nieuw cultuurbeleid vast: Cultuurvisie, Zeist kans- en cultuurrijk 2017-2020. Een mooi plan dat vele mensen en organisaties samenbracht, gekoppeld aan de financiële investeringen die nodig zijn voor een divers cultureel aanbod en bruisend cultureel leven in onze gemeente. 

De looptijd van de cultuurvisie eindigde officieel in 2020. De coronapandemie zorgde ervoor dat het culturele leven grotendeels stil kwam te liggen. Zo werd ook de evaluatie van de cultuurvisie uitgesteld en de visie zelf werd met enkele jaren verlengd. Gedurende 2023 is de Cultuurvisie - in samenwerking met de culture sector - besproken, geëvalueerd en aangescherpt. 

Cultuurhistorische waardenkaart

De Cultuurhistorische waardenkaart biedt een overzicht van cultuurhistorische data. De kaart wordt regelmatig bijgewerkt zodat er weer iets nieuws te zien is. Nog niet alle categorieën erfgoed staan op de kaart. We zijn druk bezig met het verzamelen, controleren en vernieuwen van informatie.

Het samenbrengen van deze informatie is een meerwaarde voor monumenteneigenaren en -gebruikers, voor erfgoedliefhebbers en voor alle andere belangstellenden. 

Aan de Cultuurhistorische Waardenkaart is veel zorg besteed. U kunt er echter geen rechten aan ontlenen.