Signaalpunt tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid is een probleem dat veel voorkomt. Voelt u zich eenzaam? Of maakt u zich zorgen over een eenzaam persoon? Bij het Signaalpunt tegen Eenzaamheid Zeist kunt u hulp vragen of inschakelen. Elke zorg, elk signaal nemen we serieus.

Een sociaal werker van MeanderOmnium reageert binnen 24 of 48 uur op uw melding – en gaat een praatje maken met de eenzame persoon.

Eenzaamheid melden

U kunt hiervoor ook bellen naar 030 694 04 14.

De gegevens die u doorgeeft worden niet gedeeld met andere organisaties. Ze worden ook niet voor iets anders gebruikt. En ze worden verwijderd zodra het signaal is opgepakt. Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Bel 112.

Zorgen over iemand?

Zeg tegen de eenzame persoon zegt dat u zich zorgen maakt. En vraag of  het oké is dat MeanderOmnium contact opneemt. Meestal zijn eenzame mensen blij dat iemand iets doet. Want vaak kunnen ze dat zelf niet meer.

Lees ook hoe u de signalen van eenzaamheid kunt herkennen.

Op weg naar een oplossing

Een sociaal werker van MeanderOmnium gaat op een prettige manier het gesprek aan. Hij of zij vraagt waaraan de eenzame persoon behoefte heeft. En probeert zo goed mogelijk aan te sluiten bij diens beleving en leeftijd.

Het gaat vaak om praktische oplossingen. Bijvoorbeeld wekelijks met iemand naar de markt gaan. Of aansluiting bij een dagelijkse activiteit. Of af en toe een praatje.