Meedoen in Zeist

Sinds juli 2016 geldt in Nederland het VN-verdrag Handicap. Het doel is de wereld toegankelijk en inclusief te maken voor iedereen. Natuurlijk staan wij volledig achter dit doel, daarom streven wij naar een inclusieve samenleving in onze gemeente. Iedereen moet namelijk 100% en op voet van gelijkheid mee kunnen doen. Ook de meest kwetsbare mensen.

Om dit te realiseren hebben wij een projectteam opgezet. Dat moet ervoor zorgen dat uiteindelijk een zeer goede toegankelijkheid wordt bereikt voor iedereen, in alle onderdelen van de samenleving. Denk daarbij aan: onderwijs, werk, wonen, omgeving, informatie, gebouwen, verplaatsing, zorg en hulp, meedoen, dienstverlening sport, cultuur, vermaak, horeca en winkels.

De uitdaging voor het projectteam is:

  1. meer bewustwording creëren op het gebied van de inclusieve samenleving.
  2. actief werken aan het oplossen van situaties die zorgen voor problemen voor bepaalde groepen mensen.

Er moeten verschillende bestaande hindernissen worden weggeruimd. Zowel figuurlijk in de hoofden van mensen, als letterlijk in de dagelijkse fysieke leefomgeving.

Zeist ondertekent manifest

Wij hebben dinsdag 14 januari 2019, samen met vertegenwoordigers van het Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist (GPPZ), de LFB en de ouderenbonden (KBO-PCOB en ASZ), het manifest Iedereen doet mee! ondertekend. Met de ondertekening dragen wij en onze partners uit dat wij actief werken aan het VN-Verdrag Handicap.

Meer informatie