Meedoen in Zeist

want iedereen hoort erbij

Sinds juli 2016 is in Nederland het VN-Verdrag Handicap geldig. Het doel is de wereld toegankelijk en inclusief te maken voor iedereen. Natuurlijk accepteert de gemeente Zeist dit doel compleet en streeft daarom naar een ‘inclusieve samenleving’. Iedereen moet namelijk honderd procent en op voet van gelijkheid mee kunnen doen in onze samenleving. Ook de meest kwetsbare mensen.

Om dit te realiseren heeft de gemeente een projectteam opgezet. Dit moet ervoor zorgen dat uiteindelijk een zeer goede toegankelijkheid voor iedereen wordt bereikt in alle onderdelen van de samenleving. Denk daarbij aan: onderwijs, werk, wonen, omgeving, informatie, gebouwen, verplaatsing, zorg en hulp, meedoen, dienstverlening sport, cultuur, vermaak, horeca en winkels.

De uitdaging voor het projectteam is:

  1. meer bewustwording creëren op het gebied van de inclusieve samenleving en
  2. actief werken aan het oplossen van situaties die zorgen voor problemen voor bepaalde groepen mensen.

Er moeten verschillende bestaande hindernissen worden weggeruimd. Zowel figuurlijk in de hoofden van mensen als letterlijk in de dagelijkse fysieke leefomgeving.

Zeist ondertekent manifest

De gemeente Zeist heeft dinsdag 14 januari 2019 samen met vertegenwoordigers van het Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist (GPPZ), de LFB en de ouderenbonden (KBO-PCOB en ASZ) het manifest Iedereen doet mee! ondertekend. Met de ondertekening dragen de gemeente Zeist en genoemde partners uit dat zij actief werken aan het VN-Verdrag Handicap.

Meer informatie