Huisbezoeken 75 plus

Wij vinden het belangrijk dat het goed gaat met alle inwoners. Daarom zijn wij met meerdere organisaties een project gestart om ouderen boven de 75 jaar thuis te bezoeken om te vragen hoe het met u gaat en waaruit uw behoeften en wensen bestaan. Waar wordt u gelukkig van? Daarbij is het onze wens dat u met plezier woont, gelukkig bent en weet waar u terecht kunt voor eventuele activiteiten of hulp.

De huisbezoekers zijn goed bekend in uw wijk en laten ook het magazine ‘Meedoen in Zeist’ bij u achter, vol met inspirerende verhalen van leeftijdsgenoten.

Uitnodiging en afspraak

Alle ouderen boven de 75 jaar ontvangen in de loop van 2021 een brief van ons met een uitnodiging van het huisbezoek. U kunt zich pas aanmelden nadat u deze brief heeft ontvangen.

Als u het fijn vindt om een bezoek te ontvangen, maken we een afspraak. Het bezoek duurt ongeveer een uur. Als u het prettig vindt, kunt u iemand vragen aanwezig te zijn bij dit gesprek, bijvoorbeeld een familielid, een goede buur of een kennis.

De vrijwilligers die bij u langs komen hebben een legitimatiepas met daarop ons logo, de naam van de persoon in kwestie en een foto. Zo weet u wie er bij u voor de deur staat.

Coronamaatregelen

De huisbezoekers houden zich uiteraard aan de coronamaatregelen van het RIVM. Maar u en de vrijwilliger moeten zich hierbij wel prettig voelen. Naast het huisbezoek bieden we daarom ook andere opties aan voor persoonlijk contact.

U kunt ook kiezen voor:

  • samen een wandeling maken.
  • afspreken op een locatie in de wijk, bijvoorbeeld in een wijkservicepunt of een wijkinloophuis.
  • een telefoongesprek.
  • een digitaal contact.

Na het gesprek

In overleg met de huisbezoeker bepaalt u wat het vervolg is.

  • Was het een goed gesprek en wilt u het hierbij laten? Prima.
  • Heeft u behoefte aan nog een gesprek of een activiteit waaraan u zou willen deelnemen? Dat kan, we helpen u graag verder.