Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u in Zeist iets gevonden? U doet hiervan aangifte bij de gemeente. U kunt het voorwerp inleveren in de publiekshal of het online doorgeven. Bewaart u het voorwerp zelf, dan bent u na verloop van de bewaartermijn eigenaar. U moet er dan wel voor zorgen dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het vond. Geeft u het voorwerp af bij de gemeente, dan wordt de gemeente eigenaar na de bewaartermijn.

Niet thuis bewaren

Een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument moet u afgeven bij de gemeente.

Als u een bankpas, creditcard of vervoersbewijs vindt, stuur deze dan door naar de bank of het vervoersbedrijf.

Als u iets verloren bent in Zeist, kunt u dit doorgeven bij de gemeente via telefoonnummer 14 030 of het online doorgeven. Zodra er iets is gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp, kunt u komen kijken. Als u kunt aantonen dat het daadwerkelijk van u is, dan mag u het meenemen. Neem ook een geldig identiteitsbewijs mee.

  • Voorwerpen met een dagwaarde tot  € 450 bewaart de gemeente 3 maanden. Bewaart u het voorwerp zelf, dan is de bewaartermijn 1 jaar.
  • Voorwerpen met een dagwaarde van meer dan € 450 hebben zowel voor de gemeente als voor u een bewaartermijn van 1 jaar.

Verwaarloosd achtergelaten fietsen of fietsen die langere tijd onbeheerd op dezelfde plek staan, meldt u bij de gemeente via telefoonnummer 14 030. Na uw melding wordt op de fiets een waarschuwingssticker geplakt.

Onbeheerd achtergelaten fietsen

Weesfietsen worden na 5 dagen afgevoerd naar de gemeentewerf. De fietsen worden hier nog 1 jaar bewaard. Denkt u dat uw fiets is verwijderd door de gemeente? Kijk op de website verlorenofgevonden of neem telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 030.

Verwaarloosd achtergelaten fietsen

Fietswrakken worden na 2 weken van de straat gehaald en afgevoerd naar de gemeentewerf. Hier worden de fietsen nog 1 maand bewaard.

Fiets gestolen

Als uw fiets is gestolen, doet u aangifte bij de politie. Daarnaast kunt u het verlies melden op de website verlorenofgevonden.