Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u in Zeist iets gevonden? U meldt dit bij de gemeente. U kunt het voorwerp inleveren in de publiekshal of het online doorgeven. Bewaart u het voorwerp zelf, dan bent u na afloop van de bewaartermijn eigenaar. U moet er dan wel voor zorgen dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het vond. Geeft u het voorwerp af bij de gemeente, dan wordt de gemeente eigenaar na de bewaartermijn.

Niet thuis bewaren

Een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument moet u afgeven bij de gemeente.

Als u een bankpas, creditcard of OV-kaart vindt, stuur deze dan door naar de bank of het vervoersbedrijf.

Bent u iets in Zeist verloren? Dan kunt u dit doorgeven bij de gemeente via telefoonnummer 14 030 of online. Als er iets is gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp, kunt u komen kijken. Als u kunt bewijzen dat het echt van u is, dan mag u het meenemen. Neem ook een geldig identiteitsbewijs mee.

  • Voorwerpen met een dagwaarde tot  € 450 bewaart de gemeente 3 maanden. Bewaart u het voorwerp zelf, dan is de bewaartermijn 1 jaar.
  • Voorwerpen met een dagwaarde van meer dan € 450 hebben een bewaartermijn van 1 jaar.

Verwaarloosd achtergelaten fietsen of fietsen die langere tijd onbeheerd op dezelfde plek staan, meldt u bij de gemeente via telefoonnummer 14 030.

Na uw melding wordt op de fiets een waarschuwingssticker geplakt. Als die fietsen met sticker er na 5 dagen nog staan, worden ze verwijderd. De fietsen worden dan nog 1 jaar bewaard. Denkt u dat uw fiets is verwijderd door de gemeente? Kijk op de website verlorenofgevonden of neem telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 030.

Fiets gestolen

Als uw fiets is gestolen, doet u aangifte bij de politie. Daarnaast kunt u het verlies melden op de website verlorenofgevonden.