Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u in Zeist iets gevonden? U doet hiervan aangifte bij de gemeente. U kunt het voorwerp inleveren in de publiekshal of het online doorgeven. Bewaart u het voorwerp zelf, dan bent u na verloop van de bewaartermijn eigenaar. U moet er dan wel voor zorgen dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het vond. Geeft u het voorwerp af bij de gemeente, dan wordt de gemeente eigenaar na de bewaartermijn.

Niet thuis bewaren

Een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument moet u afgeven bij de gemeente.

Als u een bankpas, creditcard of vervoersbewijs vindt, stuur deze dan door naar de bank of het vervoersbedrijf.

Als u iets verloren bent in Zeist, kunt u dit doorgeven bij de gemeente via telefoonnummer 14 030 of het online doorgeven. Zodra er iets is gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp, kunt u komen kijken. Als u kunt aantonen dat het daadwerkelijk van u is, dan mag u het meenemen. Neem ook een geldig identiteitsbewijs mee.

  • Voorwerpen met een dagwaarde tot  € 450 bewaart de gemeente 3 maanden. Bewaart u het voorwerp zelf, dan is de bewaartermijn 1 jaar.
  • Voorwerpen met een dagwaarde van meer dan € 450 hebben zowel voor de gemeente als voor u een bewaartermijn van 1 jaar.

Onbeheerd/verwaarloosd achtergelaten fietsen meldt u bij de gemeente via telefoonnummer 14 030. Na uw melding wordt op de fiets een waarschuwingssticker geplakt. De eventuele eigenaar heeft dan 2 weken de tijd om de fiets van de straat te halen. Als dat niet is gebeurd, wordt de fiets afgevoerd naar de gemeentewerf. Hier worden de fietsen nog 1 maand bewaard.

Als uw fiets is gestolen, doet u aangifte bij de politie. Daarnaast kunt u het verlies melden op de website verlorenofgevonden.