Klimaatklaar

Het klimaat verandert, ook in de gemeente Zeist. We hebben vaker hete en droge zomers, maar juist ook heftige regenbuien. U heeft vast wel eens gemerkt dat we daardoor last krijgen van droogte, hitte en wateroverlast. Door de grote verschillen tussen deze extreme weersomstandigheden, is het belangrijk dat we de ruimte om ons heen flexibel inzetten.

We willen bijvoorbeeld dat water kan weglopen in de grond, waardoor wateroverlast vermindert en we droogte voorkomen. Daarnaast zijn groen en bomen belangrijk om hitte tegen te gaan en water vast te houden. We gebruiken de ruimte om ons heen slim. Dit noemen we klimaatadaptatie. In het Klimaatadaptatieplan van de gemeente (pdf, 4.58 MB) kunt u meer lezen over onze visie op het onderwerp en wat wij al doen in de openbare ruimte. Maar we kunnen dit niet alleen. Om de gemeente Zeist klimaatklaar te maken, hebben we u ook nodig.

Met kleine aanpassingen maken we samen een groot verschil! Kijk hieronder op een van de maatregelen die u zelf kunt nemen. U vindt onder elk kopje meer informatie en praktische tips.