Werk aan de weg

Om de kwaliteit van de wegen en de bereikbaarheid van de gemeente optimaal te houden, wordt regelmatig aan de weg gewerkt. Om overlast voor de gebruiker tot een minimum te beperken, informeert de gemeente u over deze wegwerkzaamheden. De aannemer plaatst bij werkzaamheden (omleidings)borden, zodat u toch op de plek van bestemming komt. Wij begrijpen dat dit vervelend kan zijn.

Klik op de afbeelding om de kaart met wegafsluitingen en routeplanner te openen

Asfalt-, straat- en andere werkzaamheden in verschillende straten

Let op: Bij slecht weer kunnen onderstaande werkzaamheden verschoven worden naar een andere datum

Schema groenonderhoud

Overzicht verschillende asfalt-, straat en andere werkzaamheden
StraatWerkzaamhedenDatumOmleiding
HoofdstraatAanleg onderdoorgang spoor Driebergen-Zeist.Van zaterdag 11 augustus 1.00 uur tot en met maandag 27 augustus 5.00 uur.Spoorwegovergang is afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Bekijk de omleidingen op www.stationdriebergenzeist.nl In deze periode rijden er geen treinen. NS zet bussen in.
Kruising Bergweg - Jacob van LenneplaanAanleg verkeersplateau Maandag 20 augustus tot en met vrijdag 31 augustusWeg is afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid.
Winkelcentrum de ClompStart bouwrijp maken voor de bouw. Vanaf oktober beginnen de bouwwerkzaamheden tot begin 2020. Meer informatie over de herinrichting lees je hier.Maandag 20 augustus tot begin 2020Binnenterrein en oude parkeerterrein de clomp zijn afgesloten voor autoverkeer. Ook fietsers en voetgangers worden omgeleid.
Nijenheim autobrug naar winkelcentrum de ClompWerkzaamheden aan riool voor de herinrichting winkelcentrum de ClompMaandag 3 september tot maandag 1 oktoberVerkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug.
1e Hogeweg

Afrondende werkzaamheden vanwege de herinrichting van de 1e Hogeweg. Het straatwerk is vernieuwd. Er staan tijdelijke plantenbakken. De plantsoenen worden nog beplant. Naar verwachting worden de nieuwe bomen in het najaar geplant.

De BAM is inmiddels begonnen met het plaatsen van de nieuwe lantaarnpalen op de 1e Hogeweg en werkt dan verder via het Hogewegplantsoen, de Kerkweg, de Markt, de Meester de Klerkstraat naar de Weeshuislaan.

Meer informatie is te vinden op www.centrumzeistvernieuwt.nl

Station Driebergen-ZeistHerinrichting stationsgebied Driebergen-Zeist. Verschillende werkzaamheden, meer informatie hierover is te vinden op de website www.stationdriebergenzeist.nltot 2021
Winkelcentrum Kerckebosch

Herinrichting winkelcentrum Kerckebosch en omgeving in 2 fases. Verschillende werkzaamheden, meer informatie hierover is te vinden op onze pagina over Kerckebosch of op de website  www.kerckeboschzeist.nl

  • Fase 1: 25 juni 2018 tot oktober 2018
  • Fase 2: Najaar 2018 tot en met eind 2018
ScheeperslaanInrichten ontmoetingsplek en aanpassen fiets- en voetpad vanuit bewonersinitiatiefDinsdag 14 augustus tot maandag 3 september
Verschillende locatiesVerhelpen boomwortel opdruk en boomspiegels aanpassenApril tot en met oktober
D.Marotplein, Blikkenburgerlaan, ZinzendorflaanVervangen gasleidingenJuli en augustusWeg blijft bereikbaar.
Zinzendorflaan en Nassau OdijklaanVervangen gasleidingenSeptember tot NovemberWeg blijft bereikbaar.
Dalweg vanaf Bergweg tot huisnummer 5/14AsfaltonderhoudMaandag 3 september tot en met donderdag 27 septemberWeg afgesloten voor verkeer tijdens werkzaamheden.
Oranje NassaulaanAsfaltonderhoudMaandag 10 september tot en met dinsdag 25 septemberWeg afgesloten voor verkeer tijdens werkzaamheden.
Bedrijventerrein Zeist-WestWerkzaamheden aan stoepen en inritten door leerlingen van SPG schoolMaandag 23 juli tot vrijdag 24 augustus
fietspad TraaywegVerbreding fietspad Medio september tot november
TraaywegAsfaltonderhoudMaandag 10 september tot en met vrijdag 16 november
De DreefAsfaltonderhoudMaandag 10 september tot en met vrijdag 16 november
TalmalaanHerinrichting van de weg en vernieuwing riool en straatwerkMaandag 10 september tot eind 2018Weg is afgesloten voor verkeer.
Korte WeeshuislaanHerinrichting Emmaplein Oost en aansluiting nieuwe afwatering op rioolMaandag 3 september tot en met vrijdag 7 september Weg is afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Bussen rijden om.
DalwegBuurt BBQZaterdag 15 september vanaf 15:00 uur.Gedeelte van Dalweg tussen Berkenlaan en Kritzingerlaan is afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid.
LindenlaanAanbrengen rode coatingMaandag 24 september tot en met vrijdag 28 september
GeropleinAanbrengen rode coatingMaandag 24 september tot en met vrijdag 28 september

Meer informatie en online melden

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt u gerust contact met ons op via zeist@zeist.nl of het vijfcijferige telefoonnummer van de gemeente: 14 030

Een melding woonomgeving gaat onder andere over: beschadigd wegdek, verkeersborden, trottoirschade, defecte straatverlichting, onkruid, overhangende takken, rioleringen, vervuiling en hondenpoep. U kunt online een melding doen of via telefoonnummer 14 030.

Online melden

Actuele wegwerkzaamheden

Op www.zeist.nl/bereikbaar vindt u de actuele werkzaamheden op de wegen in en rondom Zeist. In één oogopslag ziet u waar er gewerkt wordt, welke wegen er zijn afgesloten en hoe u omgeleid wordt. GoedOpWeg.nl informeert u over wegwerkzaamheden van wegbeheerders in de regio; u kunt zich abonneren op de nieuwsalert. De planningen zijn altijd onder voorbehoud.