Werk aan de weg

Om de kwaliteit van de wegen en de bereikbaarheid van de gemeente optimaal te houden, wordt regelmatig aan de weg gewerkt. Om overlast voor de gebruiker tot een minimum te beperken, informeert de gemeente u over deze wegwerkzaamheden.

In Zeist wordt (ook) in de zomer gewerkt aan verschillende wegen. De keuze om juist de zomerperiode  te gebruiken, is gemaakt omdat er dan minder verkeersdeelnemers zijn. De werkzaamheden dragen bij aan de bereikbaarheid en/of de kwaliteit van de wegen. Naast projecten als Bergweg en Station Driebergen-Zeist zijn er andere plekken waar wegwerkzaamheden plaatsvinden. Voor de verkeersdeelnemer kan dit betekenen dat hij/zij hierdoor overlast ervaart.

Wij begrijpen dat dit vervelend kan zijn. De aannemer plaatst bij werkzaamheden (omleidings)borden, zodat u toch op de plek van bestemming komt. Wij realiseren ons dat dit niet de mogelijke overlast wegneemt.

Asfalt-, straat- en andere werkzaamheden in verschillende straten (12 juni tot 31 juli)

Van 12 juni tot 31 juli vinden er verschillende asfalt-, straat- en andere werkzaamheden plaats in de volgende straten:

 

Overzicht verschillende asfalt-, straat en andere werkzaamheden
StraatWerkzaamhedenWeeknummerTijdOmleiding
Bergweg afgesloten (Voorheuvel tot Steijnlaan)  asfaltwerkzaamheden28, 29
Bergwegstraat- en andere werkzaamheden29, 30, 31, 32, 33Omleiding wordt via borden aangegeven
Meester Willemslaanstraatwerkzaamheden28
Johannes Wierlaanstraat- en andere werkzaamheden28
Dijnselburgerlaanstraat- en andere werkzaamheden29
Oranje Nassaulaan straat- en andere werkzaamheden29
De Clomp afgesloten (winkelcentrum tot Weteringlaan)asfaltwerkzaamheden, aanbrengen belijning28, 29Omleiding wordt via borden aangegeven
Van Reenenweg 25, 26, 27 28, 29
De Dreef aanpassen bushalte (ter hoogte van rotonde Laan van Vollenhoven)aanbrengen beton28
Arnhemse Bovenweg (nabij rotonde Heideweg)werkzaamheden aan verlichting28 (11 juli)9:30 t/m 12:00 uurGeen omleiding - verkeersregelaars worden ingezet
Arnhemse Bovenweg (van Breullaan tot Sophialaan) asfaltwerkzaamheden, aanbrengen belijning28, 29omleiding wordt via borden aangegeven
Verlengde Slotlaan in 2 delen (deklaag asfalt aanbrengen)asfaltwerkzaamheden28, 29omleiding wordt via borden aangegeven
Vollenhoven (parkeerdekken) afgeslotenaanbrengen slijtlaag28, 29
Johannes Postlaan ter hoogte van verhuurbedrijfasfaltwerkzaamheden, aanbrengen belijning28, 29omleiding wordt via borden aangegeven
Lyceumlaan afgeslotenaanbrengen slijtlaag29
Lorentzlaan afgeslotenaanbrengen slijtlaag29
2e Hogeweg afgeslotenaanbrengen slijtlaag29
Molenweg afgeslotenaanbrengen slijtlaag29
Couwenhoven - flat 12 ter hoogte van Molenlaan afgeslotenaanbrengen slijtlaag29

 

 

Bergweg en omgeving herinrichting (eind juli - eind november)

In de periode tussen eind juli tot eind november 2017 zijn er wegwerkzaamheden gepland op de Bergweg. Er is gekozen voor de zomerperiode, omdat er dan doorgaans minder verkeer is. Het eerste deel, tussen de Steynlaan en de Jacob van Lenneplaan wordt eind augustus afgerond. In dezelfde periode wordt ook de kruising Schaerweijdelaan – Jacob van Lenneplaan aangepast. Het tweede deel van de herinrichting van de Bergweg, vanaf de kruising Jacob van Lenneplaan tot en met de kruising Schaerweijdelaan-Panweg, start nadat het eerste deel is afgerond.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op deze website: Herinrichting Bergweg en omgeving

1e Hogeweg vervanging waterleiding door Vitens (3 juli tot 31 oktober)

Aannemer A. Hak begint (namens Vitens) op maandag 3 juli 2017 met het vervangen van een waterleiding aan de noordoostkant van de 1e Hogeweg (zijde Meester de Klerkstraat). De hele waterleiding vanaf Vishandel Vossole tot en met de Benetton moet worden vervangen. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en moeten in oktober afgerond zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op de website www.zeistcentrumvernieuwt.nl

Breullaan-Driebergseweg weekendafsluiting (14 tot en met 17 juli)

In het weekend van vrijdag 14 juli 20:00 uur tot en met maandagochtend 17 juli 05:00 uur is de gehele kruising Breullaan/Driebergseweg afgesloten voor verkeer in verband met wegwerkzaamheden. Fietsers en voetgangers hebben wel gewoon doorgang. De werkzaamheden duren dag en nacht. 

Lees verder over de wegafsluiting

Op 16 september 2016 is de vernieuwing officieel van start gegaan. Naar verwachting is het project in 2020 volledig voltooid. Kijk voor de meest recente ontwikkelingen op www.stationdriebergenzeist.nl.

Slotlaan en zijstraten (8 mei tot eind september 2017)

Op maandag 8 mei 2017 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Slotlaan en de zijstraten (Weeshuislaan, Middellaan en Jagerlaan.) Eind september wordt de Slotlaan grotendeels opgeleverd.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op de website www.zeistcentrumvernieuwt.nl

Paduaweg (Den Dolder) deels afgesloten (tot 1 januari 2018)

Voor werkzaamheden aan de nieuwe fietstunnel bij de Tolhuislaan, is de Paduaweg voor langere tijd afgesloten voor autoverkeer. Met de nieuwe fietstunnel  komt er een veilige route tussen het noorden en zuiden van Den Dolder voor fietsers, voetgangers en scooters. Voor meer informatie over de aanleg van de fietstunnel, zie project drieluik Den Dolder >>.

Actuele verkeerssituatie

Op www.zeist.nl/bereikbaar vindt u de actuele verkeerssituatie op de doorgaande wegen in en rondom Zeist. In één oogopslag ziet u waar er zich op dat moment vertragingen voordoen. GoedOpWeg.nl informeert u over wegwerkzaamheden van wegbeheerders in de regio; u kunt zich abonneren op de nieuwsalert.
De planningen zijn altijd onder voorbehoud.

Meer informatie en online melden

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt u gerust contact met ons op via zeist@zeist.nl of het vijfcijferige telefoonnummer van de gemeente: 14 030

Een melding woonomgeving gaat onder andere over: beschadigd wegdek, verkeersborden, trottoirschade, defecte straatverlichting, onkruid, overhangende takken, rioleringen, vervuiling en hondenpoep. U kunt online een melding doen of via telefoonnummer 14 030.

Online melden