Werk aan de weg

Regelmatig werken we aan de weg om de kwaliteit van onze wegen en de bereikbaarheid optimaal te houden. Wegwerkzaamheden kunnen hinder veroorzaken, maar we proberen daarbij altijd om de overlast tot een minimum te beperken. Als er een omleiding is, dan wordt deze ter plekke ook met borden aangegeven.

Kaart met werkzaamheden en routeplanner

Op de kaart staan de huidige wegwerkzaamheden in en rondom de gemeente Zeist. Ook staat er een routeplanner op de kaart; deze vindt u in de balk bovenaan de kaart. De routeplanner houdt bij het berekenen van uw rijroute rekening met de omleidingen.

Kaart met wegwerkzaamheden

Overzicht werkzaamheden 2022

Alle data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Bijvoorbeeld door slecht weer kunnen werkzaamheden worden verschoven of komen te vervallen.

Zeist

Den Dolder

Slotlaan (afgesloten vanwege sportevenement La Vuelta)

Sportief Zeist organiseert een sportevenement op de Slotlaan. De Slotlaan wordt afgesloten voor alle autoverkeer uitgezonderd hulpdiensten. De bushaltes op de Slotlaan komen te vervallen. Bussen rijden om via de Woudenbergseweg, Jagersingel, Lindenlaan en Boulevard naar het busstation aan het eind van de Slotlaan.

 • Start: 20 augustus 10.00 uur 
 • Einde: 20 augustus 18.00 uur 

Meer over bereikbaarheid en ontsluitingen tijdens La Vuelta

Oude Arnhemseweg Midden en omgeving

Het projectgebied Oude Arnhemseweg Midden en omgeving bestaat uit het middelste deel van de Oude Arnhemseweg (van de Schermerslaan tot aan de Schaerweijdelaan), de Roemer Visscherlaan, de P.C. Hooftlaan, de Sanatoriumlaan, de Da Costalaan en het zuidelijke stuk van De Genestetlaan. Naast de werkzaamheden aan de riolering, het groen en de verharding van de buitenruimte willen we ook helpen met de verduurzaming van de wijk. De werkzaamheden worden in meerdere fasen uitgevoerd.

Lees meer over het project Oude Arnhemseweg

 • Start: 4 oktober 2021
 • Einde: 24 maart 2023

Bushaltes De Dreef

De rijbaan ter hoogte van de bushaltes wordt voorzien van asfalt. Bussen kunnen gewoon over De Dreef rijden met beperkte hinder van de asfaltmachine. Voor overige autoverkeer wordt een omleiding ingesteld via de Laan van Vollenhoven. 

 • Start:15 augustus 19.00 uur
 • Einde: 16 augustus 05.00 uur

Prof. Sproncklaan fase 4

De riolering in het gebied Oude Arnhemseweg midden is aangelegd in de jaren ’30 en is daarom aan vervanging toe. Het wegdek is verouderd en wordt ook vervangen met bestrating.

 • Start: 8 juni 07.00 uur
 • Einde: 17 augustus 17.00 uur 

Aanleg doorfietsroute - traject Paltzerweg

De Paltzerweg in Den Dolder - tussen de Dillenburgerlaan en Dolderseweg - wordt heringericht. Dit traject en maakt onderdeel uit van een doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort. De werkzaamheden voeren we uit in fasen. Voor het verkeer is er een omleiding en staan er omleidingsborden. 

 • Start: maandag 16 mei 7.00 uur 
 • Einde: vrijdag 7 oktober 17.00 uur

Meer informatie over de werkzaamheden Paltzerweg

Korte Weeshuislaan

De bestrating van de Korte Weeshuislaan is aan vervanging toe. Tijdens de herinrichting is de Korte Weeshuislaan afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs.

Lees meer over de werkzaamheden aan de Korte Weeshuislaan

 • Start: maandag 20 juni
 • Einde: vrijdag 9 september